YAZMAK VE YAZARLIK

YAZMAK VE YAZARLIK

Herkese merhabalar,

Bugün sizlere aslında bir çok kişinin ve papatyalarımın sorduğu yazarlığı anlatmak istiyorum.

 

Nasıl yazar olunur?

Yazar olmak için nasıl yol izlemeliyiz?

Nasıl yazabilirim?

Yazarken çok fazla duraksadığım anlar oluyor. Ne yapmalıyım ?

 

Tarzında fazla mesaj geliyor. Ben de sizlere böyle bir yazı yazmak istedim.

 

Öncelikle yazar olmak için hangi türde yazılması gerektiğini siz yazarken kendinizi hangi türe uygun bulduysanız o türe yoğunluk vermeniz gerekir. Evet ben ilk şiirle başladım. Ama yazdıkça aslında yazdıklarıma daha çok detay vermek istedim. Ve romana geçtim. Bazen öyle durumlar olur ki içimizdeki hisleri anlatacak kelimeler biriktikçe birikir. Ve en sonunda patlamaya hazır bir volkan gibi kelimeler, cümleler çıkar. Benimki de öyle oldu. Önce aşk romanı yazmaya karar verdim. Ve yazdıkça yazdım.

 

Yazar olmak için nasıl bir yol izlemeliyiz?

 

Bana soracak olursanız bol bol kitap okunmalıdır. Ve yazarken yararlanacağız size ışık olacak istediğiniz türde film izlemek, sizleri daha da yazma konusuna itebilir.

 

Nasıl yazabilirim ?

 

Önce yazacağınız türde emin olun. Ve o türe karar verdikten sonra kişiler, yer, zaman, mekan tarzında yerlerinizi analiz yapın. İlk önce bunları yazıp sonrasında romana geçiş yaparsanız sizin için daha da iyi olabilir. Yazarken eksik olan parçaları tamamlamak gibi olacaktır.

 

Yazarken çok fazla duraksadığım anlar oluyor. Ne yapmalıyım ?

 

Kimi yazar, yazarken bu tarz olaylarla karşılaşır. Yapılması gereken tek şey o an sadece yazmak değildir. Muhtemelen kafanızda ya işler vardır ya da dersler. “Ay bu ödev nasıl olacak? Sınav, sınav bıktım artık!” Bunları düşünmekte sizi yazarken zorlayabilir. Yazabilir misiniz? Evet ama bu sefer de ilk önce yazmış olduğunuz yazılarla bir olmayabilir. Bu özellikle roman yazarken karşımıza çıkabilir.

 

Siz bu gibi durumlarda en iyisi sevdiğiniz şeyleri yapın. Nedir mesela ?

Müzik dinlemek gibi

Şarkı söylemek

Alışveriş yapmak

Yürüyüş

Film izlemek

Kitap okumak

Ve bunun gibi bir çok şey önerebiliriz.

Siz ne kadar iyi ve dinç olursanız yazdıklarınıza o kadar çok odaklanıp yazılarınızın bir o kadar güzel olacağını görebilirsiniz.

 

Editör: Beren KAYA

Baş Editör: Dr. Sibel ÇELİKEL

Yorumlar (4)

  1. Acemi kalem
    • 29/01/2024

    Bu devirde herkes yazar zaten. Yazarlık ve yazanlık karışmış birbirine😖

  2. Yıldız Tek Gamlı
    • 28/01/2024

    Gençlere yol göstermek için iyi bir başlangıç yazısı olmuş. Zaman içerisinde diğer tecrübelerini paylaşmanın yazar olmak isteyenler için iyi olacağını düşünüyorum Kalemine sağlık ❤️

  3. semiraysezgin
    • 28/01/2024

    Tebrikler. Dinç bir kafa, planlanmış yazı ve yazacağınız türlerde örnekler okuma uygundur.ilk açılış ilk yazı için uygundur.

  4. Elsu
    • 28/01/2024

    nasıl güzel bir yazı böyle emeklere sağlık ve kalbinize 🦋😍🤍🕊️💚

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Selin BASMACI

Lüleburgaz doğumlu Selin Basmacı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi sivil havacılık kabin hizmetleri bölümü mezunudur. Aynı zamanda lise yıllarından beri kalemi elinden düşürmedi. Şiirle başladığı yolculuğa Geçmişin izleri adlı kitabı çıkararak devam etti. Okuyucuların dikkatini kısa sürede çeken Selin Basmacı ardından Geçmişin Gölgesinde ilk aşk romanını ve Azrah ilk korku romanlarını yazdı. Yoğun ilgi gören Azrah kitabının devamı merakla beklenirken Selin Basmacı kalemi bir an olsun elinden düşürmeden üretmeye ve yeni eserleri yazmaya devam ediyor. Geçmişin izleri değerli şiirlerin yer aldığı ilk eser, Geçmişini Gölgesinde kendi hayat hikayesinden etkilenerek yazdığı bir aşk romanı iken Azrah ise Korku türünde yazılan ve devam serisi olacak olan önemli eseri.