KURUM, MUHTARLIK, DERNEK DAYANIŞMASI ÖRNEĞİ

KURUM, MUHTARLIK, DERNEK DAYANIŞMASI ÖRNEĞİ

  KURUM, MUHTARLIK, DERNEK DAYANIŞMASI ÖRNEĞİ

Bu konuda yazdığım ikinci yazım olacak. Bundan önce Çıldır’ın Başköy Köyü Muhtarı Aytaç Aksu’nun köyündeki kapanan eğitim kurumunu farklı bir alanda değerlendirmek ve kurtarmak uğruna yapmış olduğu eğitime destek konusunu yazmıştım.

Şimdi de ona benzer fakat biraz daha farklı bir dayanışma örneğini yazacağım. Hatta bunlara benzer örnek çalışmalar geldikçe de köşemde yayınlanmaya devam edeceğim.

Bugünkü yazımın konusu yine Çıldır’ın Eskibeyrahatun Köyün’den gelen bir çalışma ve dayanışma örneğidir. Bu köyde de güzel işler oluyor. Yıllar öncesinde köy odası ve oturma/toplanma salonları yapılmıştı.

2010 yılında benim de başkanı olduğum Eskibeyrahatun Köyü Derneği köylülerden ve okul çalışanlarından gelen talep üzerine köyün okulunun ana binası, öğretmen lojmanları ve anasınıfı binasının kalorifer sistemini yaptırarak eğitime önemli bir destek sunmuştu.

Hatta on adet bilgisayar, ses sistemi ve yüzlerce kitap göndererek okul kütüphanesi kurulmasını sağlamıştı. O yıldan bu yana Eskibeyrahatun Köyü Derneği köyüne ve okuluna sahip çıkarak her yıl düzenli olarak ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sağlamaktadır.

Şimdi gelelim yeni duruma. İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Yıldız’ın teşvikleri, Köy Muhtarı Dünyamalı Özdemir’in çabaları, köylülerin imece usulü katkıları ve Eskibeyrahatun Köyü Derneği Başkanı Turgay Karadağ’ın ve yönetim kurulunun kararları ve üyelerinin katkılarıyla köyde yapılan birkaç faaliyete katkı sunmuşlardır.

Nedir bu faaliyetler?

Köyde yapılmaya çalışılan bir köy imam evi için lojman yapımına maddi katkı sağlamak, köy camiine destek olmak ve köyün okulunun çatı kısmından özellikle kışın tutan buzların oluşturduğu tehlikenin önlenmesi için çatı ve giriş kısmında yapılacak olan tadilatların giderlerinin karşılanmasını ve okul bahçe kapısının otomatik sisteme dönüştürülmesini dernek olarak üstlenmişler.

Dernek, ayrıca köy okulunda okuyan öğrencilere sinema günleri düzenlemek, öğrencilerin ayakkabı ve giysi gereksinimlerini karşılamak bir de kitap toplama kampanyası başlatarak okullarında okuyan öğrencilerin eğitimlerine destek olmaya çalışmaktadırlar.

Zaten Çıldır’da var olan otuz sekiz köyden açık kalabilmeyi başaran dört köy ilkokulundan birisidir Eskibeyrahatun Köyü İlkokulu. İşte Köy Muhtarı Dünyamalı Özdemir, Köy Derneği Başkanı Turgay Karadağ ve Çıldır İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Yıldız’ın kamu, köy muhtarı ve köy derneği dayanışması ve eğitime katkı çalışması Çıldır’da örnek gösterilecek dayanışma örneği değil de nedir?

Bu anlamda emeği geçen tüm köylülere, dernek yönetim ve üyelerine ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne bir kez daha teşekkür ederek başarılar dilemek ve bu güzel dayanışma örneğini topluma aktarmakta biz gazetecilerin öncelikli görevidir diye düşünüyorum.

İşte, böyle güzel yürekli ve eğitimi önceleyen muhtarlar, dernek başkanları ve müdürler olduğu sürece insanlar daha rahat koşullarda eğitim alacaklardır. Örneklerinin çoğalması ve böyle güzel örnek çalışmalar geldikçe de gazete köşelerimde yayınlayacağımı belirterek ve tekrardan bu üçlüyü tebrik ederek yazımı sonlandırıyorum.

 

Yaşar GELER

Editör: Nigar KAYA

Genel Yayın Yönetmeni: Elif ÜNAL YILDIZ

Diğer Yazılarımı Okudunuz mu?

NEREYE KOŞUYORUZ?

Yorumlar (1)

  1. Yıldız Tek Gamlı
    • 26/10/2024

    Böyle nice güzel haberler duymak dileğiyle...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yaşar GELER

01 Mayıs 1959 tarihinde Ardahan İli Çıldır İlçesi Eskibeyrahatun Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Çıldır merkezdeki okullarda bitirdi. Aile, Çıldır merkezde ticaretle uğraştığı için doğal olarak ticaretin içindeydi. 1978 tarihinde Kars Dede Korkut Eğitim Enstitüsünü bitirdi. 01 Mart 1979 tarihinde kendi köyü olan Eskibeyrahatun Köyü’nde sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. Aynı yıl, Ebe-Hemşire olan Tamam Hanımla evlendi. İki oğlu var. Ayrıca 2001 yılında Anadolu Üniversitesi İlköğretim Türkçe Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Kars-Ardahan Çıldır ilçesi köylerinde ve Çıldır Merkez İlkokulu’nda 10 yıl görev yaptıktan sonra tayinle İstanbul’a yerleşti. Yaklaşık 33 yıl da İstanbul’da çeşitli ilçelerde ve okullarda görev yaptı. Yaklaşık kırk dört yıllık meslek yaşamından sonra 31 Temmuz 2021 tarihinde Uzman Sınıf Öğretmenliğinden kendi isteğiyle emekli oldu. Emeklilikten sonra sahip oldukları MG Danışmanlık Sigorta ve Emlak’ta koordinatörlük yapmaktadır. Ayrıca öğretmen dernekleri, öğretmen sendikaları gibi meslek örgütlerinde çalıştı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında Ardahan derneklerinde ve Ardahan Dernekler Federasyonunda yöneticilikleri oldu ve devam etmektedir. Bağımsız Medya ve Gazeteciler Derneği Kurucusu ve Başkan Vekilliği yapmaktadır. UNİ Haber Ajansı yazarlığı yapıyor. Sınırsız Yazarlar Birliği Derneği kurucu ve üyesidir. Atatürkçü Düşünce Derneği Maltepe Şubesi Disiplin Kurulu Başkanıdır. Maltepe Ardahanlılar Derneği Başkanıdır. Halen çeşitli dergilerde, internet sitelerinde ve yerel gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yapmaktadır. Ayrıca internet YouTube, Facebook Grup kanalları UNİ TV ve ÇILDIR TV’ de program yapımcılığı yapmakta olup, yayınlanmış dört adet; “bana Çıldır’ı anlat”, “Her Şey Şaka Gibi” “Eğitimde Yarım Asır” “bana Çıldır’ı anlat 2 Âşık Şenlik” kitapları okuyucularıyla buluşmuştur. Yeni kitap çalışmalarım sürmektedir.