Futbol Hastalığı

Futbol Hastalığı

Futbol Hastalığı

Futbol hastalığı tüm dünyada mevcuttur. Ülkemizde taraftarlık adı altında yetiştirilen kin ve nefret tohumunun, günümüzde filizlendiğini medyadan görmekteyiz.

Birlik ve beraberlik ruhu yerine hayatın her alanında kutuplaştırılan toplum, futbol takımlarında da yerini bulmuştur.

Örneğin Medya

Medya bir toplumun ve o topluma ait bireylerin iç dünyasını yansıtan bir aynadır.

Sosyal medyada ve televizyon medyasında insanların çok rahatça birbirine hakaret ettiğini, tehditler savurduğunu ve halk dilinde “klavye kahramanlığı” yaptığını görmekteyiz.

Böylesi bir ortamda, futbol takımlarının taraftarları da kendi tuttukları takımı çok kutsalmış gibi gösterip, rakip takımlara çok açık bir biçimde küfürler ve hakaretler savuruyorlar. İşte buna hastalık diyebiliriz.

Sosyal Araştırmalar

Sosyolojik araştırmaya konu olabilecek bu davranışlar sevgi ve saygı temelini ciddi anlamda zedelemiştir.

Her konuda bahsettiğimiz gibi bu da eğitim eksikliğinin bir sonucudur.

Çünkü toplumda serpiştirilen bu kin tohumunun aslı ve astarının sadece 90 dakikalık bir futbol maçı olduğunu, bunun da eğlence dışında kimseye bir yararı olmadığını anlamak gerekir.

Bu ve bir çok kutuplaşma ortamı içerisinde insanların dayanışma duygularının azaldığını, insanı insan yapan değerlerin yerini robotlaşmaya ve sadece bireysel hazza dayalı körleşmeye bıraktığını üzülerek görmekteyiz.

İnsanların birbirini sevdiği, saydığı ve barış içinde yaşadığı bir dünya dileğiyle…

 Hebun YAĞMUR

 

Editör: Nigar KAYA

Genel Yayın Yönetmeni: Elif ÜNAL YILDIZ

Diğer Yazılarımı Okudunuz mu?

Üretim Ve Toplum

Yorumlar (2)

  1. Yıldız Tek Gamlı
    • 22/09/2024

    Sevmiyorum be oğlum ❤️

  2. Gizem
    • 21/09/2024

    Futbol gerçekten stres atmayı sağlayan terapi niteliğinde bi etkinlik şahsen ben izlerken keyif alıyor ve stres atıyorum, iyi geliyor.. Küfür , hakaret illaki yanlış desteklemiyorum ama Futbol izlerken de argoca konuşmak, küfür etmek deşarj ediyor.. klavye karşısında yapılmadan, maç sonrası normal hayata dönüşte sakıncası olmamalı küfürün küfür yerinde edildiğinde en güzel cevap oluyor bazen hakaretten ziyade..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hebun Yağmur

İsmim Hebun Yağmur. 22 yaşındayım Ankara'da doğdum, Diyarbakır'da büyüdüm. Dicle Üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetimi, (2.sınıf) Ankara Üniversitesi bilgi yönetimi (1.sınıf) okumaktayım. Çocukluğumdan beri kitap aşkıyla yaşamaktayım. Yaşamımı şekillendiren olgudur kitap...