10 KASIM

10 KASIM

Bu gün yine yeni bir On Kasım.Aramızda yaşamamış olsa da bizim hayatımızda özel bir yeri olan ; bir yangın sonrasında ülkemizi küllerinden yine halkı ile ve tüm zorluklara ve düşmana rağmen kurtarmış güzel insan,Mustafa Kemal Paşamızın seneyi devriyesi . Ruhu nurlara gark olsun. .Yıllar önce bugün sabah 9.05 de bedensel olarak aramızdan ayrıldı belki ama fikirleri hala yaşıyor. 

O bize işgal edilmiş topraklardan özgür vatana giden yolda rehberlik eden insan.Allah’ın bu millete özel olarak kurtarıcı olarak gönderdiği lidersin.Türk milleti ve Türk insanı olarak saygı ve minnetle seni anmak senin gibi bir lidere sahip olmak gurur verici bizim için.Ne mutlu Türküm diyene! 

Bir lider ki 57 yıllık ömrüne yüzlerce kitap ,onlarca savaş ve koca bir cumhuriyeti sığdırmış ömrünü milletine adamış bir büyük kurtarıcı.Kadını baş tacı yapmış ve Avrupa’nın bir çok ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını kadınlarımıza armağan etmiş. 

“Kağnı kamyonu yenemez “diyen Fransız komutan Buluo ;”Kağnı kamyonu yendi deyip ülkemizi işgalden vazgeçince ülkeden çekilirken aynı komutanın bunları söylemesi atamızın ve milletimizi n azmini başarısını gösterir, bu sözler

Bizim için ayrı bir övünç kaynağıdır.Çünkü kaç savaştan çıkmış , insanlar yorgun ve zayıf düşmüştü.Bakıldığında her şey bitmiş görünüyordu.Ancak öyle olmadı ve bir çok zaferi zeka ve akılla ve de inançla kazadı.Arkasından cumhuriyet ve çağa uygun devrimler geldi.Bunları yazmak kolay ama halka mal edilirken çok da kolay olmadı ancak asla milletini karşısına almadan onları da işin içine katarak medeniyet yolunda ilerlememiz için elinden geleni yaptı.

Ben iki Mustafa’yı yenilikçi tarafları ile birbirine çok benzetirim.İkisi de milletini uyandırmak ve medeniyetin en yüksek noktasına çekmek için yol göstericilik yaptılar . Biri milli lider olarak mazlum milletlere örnek oldu diğeri ise tüm dinlerin sonucu tevhit dinini tüm dünya insanına getirdi.Ancak dini yanlış yorumlayanlar içerini anlamayıp sadece ezberlemenin ve yüzünden okumanın yettiğini zannedenler ülkemizi ,halkımızı bir yerden sonra medeniyet seviyesine yetiştirmekte yeterli olamadılar.Çünkü tek kanatlı kuş uçmaz.İlim ve bilim bir birinden ayrlmaz.İlk emir “oku”olmasına rağmen biz kendimizi ,kainatı ve yaratılanı okuyamadık yeterince. Oysa her şey bir ayettir.Resmin arkasındaki gerçeği görmek lazım.Benim nacizane bir sözüm var.”Dünya işlerinde aklınızı ,ahret işlerinde gönlünü kullanacaksınız.Her iki tarafa baktığınızda akıllı olan her iki tarafta da kazanacak.Bakıyorsunuz ;İki Mustafa da dünyaya barış ve kardeşliği getirmiş.millet olarak bunu nimet bilip aklımızı kullanmamızı isteyen kutsal kitabımızı ve Milli önderimizi dinleyerek aydınlık yarınlara hep birlikte elele gitmemiz ve sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamamız mümkündür.

Başta Atamız ve tüm emeği geçenlerden Rabbimiz razı ve memnun olsun.Rahmet ve minnetle andığımız tüm şehit ve gazilerimiz sonsuza kadar nurlarda yaşasınlar.

 

Yorumlar (1)

  1. Zeynep
    • 10/11/2023

    Ne güzel yazmışsın kalemine yüreğine sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Semiray Sezgin

Samsun Doğum Hastanesi'nde özlemle beklenen bir bebek olarak dünyaya gelmişim. Tarih 5/10/1960 .Neden böyle derseniz benden önce doğup yaşamayan karındaşlarım arkasından özel dua ve kurbanlar keserek bana kavuştuklarını ifade eder ailem...