Soğuk Duvarlar

Soğuk Duvarlar

 

Ah bazı mekanlar ah!…

Bazı mekanların duvarları soğuk oluyor. Bu bazen bir hastane, bir hapishane, bir adliye ya da morg  olabiliyor.

Hastane koridorlarında aradığın şifa, adliye koridorlarında aradığın adalet, hapishaneye düştüğündeki psikolojik sürecin getirdiği pişmanlığı, bir daha geri gelmeyecek bir sevdiğinin yüzüne son kez baktığın morg ya da gasilhane… Hepsi ayrı bir imtihan, hepsi ayrı bir zorluk barındırıyor.

Hastane koridorlarında korkuyla bekleyişle sevdiğinin güzel bir haberiyle umut dolu olurken aksi durumda da gelecekteki sınavının ağırlığına bırakıyor yerini.

Adliye koridorlarında aradığın adalet ile içindeki rahatlamayla sonuçlanırken aksi halde yerini pişmanlık oluyor.

Morg kapısında sevdiğini gasilhaneye götürürken hayatın bomboş bir şey olduğunu, dünyanın bütün keşmekeşinin saçma sapan bir süreç olduğunu, üç günlük dünyadaki rolünü tamamladığını anlıyor insan.

Dün vardık, bugün varız, yarın olur muyuz bilmeden kısır döngünün içinde pişmanlıklarla, keşkelere, yorulmuşluklarla kavrulup dönüyoruz. Bütün bunları bazen hatırlamak için bazı soğuk duvarlara maruz kalmak gerekir belki de…

 

Kadriye Polat KIYĞIL

 

Yorumlar (2)

  1. Kadriye Polat
    • 8/10/2023

    Teşekkür ederim efendim.

  2. Cüneyt
    • 8/10/2023

    Hayatımızdaki soğuk duvarlari ne kadar da güzel anlatmissiniz emeginize sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kadriye POLAT KIYĞIL

27 Aralık 1988 Erzurum - Çat doğumluyum, 1993 yılından bu yana Düzce'de yaşamaktayım. İlköğretim ve lise eğitimimi Düzce'de tamamladım. Üniversite eğitimimi de Cumhurbaşkanlığı tarafından 7143 sayılı kanun hükmünde kararname ile yayımlanan öğrenci affı ile Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi - Dinar Meslek Yüksekokulu - Halıcılık ve Desinatörlüğü (eş değer bölüm Geleneksel El Sanatları) diploma programında tamamladım. İngilizce merakım nedeniyle Düzce Üniversitesi - Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksekokulu'nda İngilizce Hazırlık sınıfında misafir öğrenci olarak kabul edildim ve bir yıl öğrenci olarak bulundum. İyi derecede İngilizce bilmekte ve İspanyolca öğrenmeteyim. Düzce, Ankara ve İstanbul merkezli derneklerde görevler aldım. Bu Stk'lar ; Yeşilay Gönüllüsü ve Türk Diyanet Vakfı Düzce Gönüllüsü olarak yer almaktayım. Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim ve Yürütme Kurulu Üyesi - Engelsiz Yaşam ve Sağlık Çalışma Grubu Başkanı olarak bir dönem , Düzce Aşiyan Ailenin Güçlendirilmesi, Eğitim ve Kültür Derneği Kurucu Başkan Veklili olarak bir dönem, Neurofibromatosis Derneği Sekreteri olarak bir dönem, Düzce Ahde Vefa Derneği Sekreteri olarak bir dönem görev aldım. İçişleri Bakanlığı'nın onaylı ile Yeşilay Genel Merkezinin desteğiyle Benim Kulübüm YEŞİLAY projesinde iki yıl görev aldım. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı - Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü - Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından 2017 yılında Düzce'nin Örnek Annesi olarak seçildim ve "Bu İlde SÖNİM VAR!" panelinde panelist olarak katıldım. Görev aldığım stk'larda engellilik, kadın , sosyal politika , bağımlılık ve sanat alanlarında çalışmalar yaptım, paneller konferanslar organize ettim. Aynı zamanda da özel bir çocuğun annesi olarak; Anadolu Ajansı, Hürriyet, Merkez TV'ye röportaj verdim, Diyanet TV'de Ömre Bedel Belgesel programına konuk oldum. Yazar olarak da; Velhasılı Kelam Evrensel Bakış Gazetesi, Düzce Objektif Gazetesi, Düzce Şehir Gazetesi'nde yazılarım yer almaktadır. Gezmek, kitap okumak, yeni yerler keşfetmek, sosyal girişimcilik yapmak gibi hobilerim var. "İnsan ömrü boyunca öğrencidir." diyerek Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı öğrencisi ve hâlâ birçok konuda bilgi birikimi ve donanımımı güncellemek için çaba içerisindeyim. Gayret bizden takdir Allah'tan.