SU TESTİSİ SU YOLUNDA ÜSTAD!.

SU TESTİSİ SU YOLUNDA ÜSTAD!.

90’ların bitişi 2000’lerin başı radyo televizyon sektörünü önemli ölçüde değişime uğrattı. Bu da alışılmamış bir duruma yol açtı. Yeni tarzda TV programları, yeni dizi, yeni formatları hayatımıza almamıza neden oldu, milenyum çağı olarak da kabul edildi. Klasik medya yerini dijital medyaya bırakacağını da sinyalini de o yıllarda verdi. 

“Biri Bizi Gözetliyor, Gelinim Olur Musun?, Esra Erol, Müge Anlı” vb. gibi programlarda 2000’lerin başında yayın hayatına başladı. Hani klişe bir bir söz var ya “asla o günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!.” Diye işte ülkemizde de o tarihten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Maalesef… 

O programlar birden şöhret olmayı, kolay yoldan para kazanmayı, mahremiyet kavramını, aile bağlarının zayıflaması, fenomen olmanın verdiği herşeyi mübah görmeyi hak gördü bazı insanlara….

İşte tam da bu arada birilerini sormak istiyorum sizlere

Ata, Tarık, Melih ya da bu kişiler kim?.

Bunlar şöhret basamaklarını hızla tırmanan ve anlık popüleritenin kurbanı ve saydığımız programlarda tanınan kişilerdi.

Melih ve Tarık çok da olmasa da şanslı iki kişiydi, Ata öyle olmadı. O kanında zararlı bir madde ile 2005’te bir hotel odasında ölü bulundu. Annesinin hırsı, annesiyle sevdiği kız arasında kalışı ile hafızalarda yer tuttu tabi ki de kısa süreliğine. Yani anlık popüleritenin kurbanı olanlar listesinde TOP 10’de yerini 1. sırada aldı.

Peki ya Amy Winehouse kim?. Amy Winehouse’da erken yaşta gelen popüler olmanın bedelini ağır ödeyenler arasındaydı. Oda zararlı madde ile hayatına son verdi. Sesiyle dünyayı etkisi altına alan, başarısıyla göz dolduran, o binlerce hayran kitlesine sahip olan başarılı bir şarkıcıydı o da şöhretin mağdurları oldu.

2020’lerde de bunun başka versiyonu da kara para aklama, vergi usulsüzlüğü, abartılı yaşamlarını küresel bir ekonomik krizin altinda insanların evinde ekmek yokken herkesin gözüne sokarcasına paylaşımlar yapmaktan çekinmeyen sosyal medya fenomenleri töredi.

Onlar için de yetkililer bir bir hukuki işlemler başlattı kimi hapiste, kimi sorgulanıyor, kimi de bu usulsüzlüklerini kapama derdine düştü.

Anlık şöhret, daha fazla beğeni, daha etkileşim, milli ve manevi değerlere ters adımların atılması sonunda kaçınılmaz sonu da getirdi beraberinde. Uzun sözün kısası üstadım… Yani su testisi su yolunda… 

Kadriye Polat KIYĞIL Fısıldayan Kalemler Gazetesi Köşe Yazarı.

Yorumlar (2)

  1. Semiray Sezgin
    • 6/01/2024

    Sosyal medya, şöhret olma çok para kazanma, lüks hayat yaşama hırsı insanları özünden her zaman uzaklaştırır. Her yerde ölçü ve bilinç şart. Kalemine sağlık.

  2. Ömer Baran
    • 14/12/2023

    Öncelikle tebrik ediyorum yazılarında başarılar dilerken günümüzde neredeyse unutulmaya yüztutan aile kavramı saygı sevgi örf adet ananeleri sizin gibi genç kardeşimin yazısında dile getirmesi beni çok mutlu etti sosyal medyada fütursuzca yaş kavramı olmadan gündem olma uğruna yayınlarını paylaşanlara umarım kendinize gelin anlamında bir uyarı olur yazınız tekrar tebrik ederim ve başarılar dilerim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kadriye POLAT KIYĞIL

27 Aralık 1988 Erzurum - Çat doğumluyum, 1993 yılından bu yana Düzce'de yaşamaktayım. İlköğretim ve lise eğitimimi Düzce'de tamamladım. Üniversite eğitimimi de Cumhurbaşkanlığı tarafından 7143 sayılı kanun hükmünde kararname ile yayımlanan öğrenci affı ile Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi - Dinar Meslek Yüksekokulu - Halıcılık ve Desinatörlüğü (eş değer bölüm Geleneksel El Sanatları) diploma programında tamamladım. İngilizce merakım nedeniyle Düzce Üniversitesi - Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksekokulu'nda İngilizce Hazırlık sınıfında misafir öğrenci olarak kabul edildim ve bir yıl öğrenci olarak bulundum. İyi derecede İngilizce bilmekte ve İspanyolca öğrenmeteyim. Düzce, Ankara ve İstanbul merkezli derneklerde görevler aldım. Bu Stk'lar ; Yeşilay Gönüllüsü ve Türk Diyanet Vakfı Düzce Gönüllüsü olarak yer almaktayım. Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim ve Yürütme Kurulu Üyesi - Engelsiz Yaşam ve Sağlık Çalışma Grubu Başkanı olarak bir dönem , Düzce Aşiyan Ailenin Güçlendirilmesi, Eğitim ve Kültür Derneği Kurucu Başkan Veklili olarak bir dönem, Neurofibromatosis Derneği Sekreteri olarak bir dönem, Düzce Ahde Vefa Derneği Sekreteri olarak bir dönem görev aldım. İçişleri Bakanlığı'nın onaylı ile Yeşilay Genel Merkezinin desteğiyle Benim Kulübüm YEŞİLAY projesinde iki yıl görev aldım. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı - Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü - Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından 2017 yılında Düzce'nin Örnek Annesi olarak seçildim ve "Bu İlde SÖNİM VAR!" panelinde panelist olarak katıldım. Görev aldığım stk'larda engellilik, kadın , sosyal politika , bağımlılık ve sanat alanlarında çalışmalar yaptım, paneller konferanslar organize ettim. Aynı zamanda da özel bir çocuğun annesi olarak; Anadolu Ajansı, Hürriyet, Merkez TV'ye röportaj verdim, Diyanet TV'de Ömre Bedel Belgesel programına konuk oldum. Yazar olarak da; Velhasılı Kelam Evrensel Bakış Gazetesi, Düzce Objektif Gazetesi, Düzce Şehir Gazetesi'nde yazılarım yer almaktadır. Gezmek, kitap okumak, yeni yerler keşfetmek, sosyal girişimcilik yapmak gibi hobilerim var. "İnsan ömrü boyunca öğrencidir." diyerek Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı öğrencisi ve hâlâ birçok konuda bilgi birikimi ve donanımımı güncellemek için çaba içerisindeyim. Gayret bizden takdir Allah'tan.