HAYATIN İÇİNDEN BİR PORTRE

HAYATIN İÇİNDEN BİR PORTRE

 Hayatın İçinden Bir Portre

Yaşamınıza anlam katmak istediğiniz bir döneme girmişsinizdir. Fakat buna dair hiçbir fikriniz yoktur. Huşu içindeki tuhaf düşünceler sizin aklınızı sarar. Uykularınız kaçar. Çözümü ise basittir; kendinlesinizdir. Bu farkındalıkla yola çıkar insan!

Bilindiği üzere sokak sanatçılarının birçoğu gezerek, özgür iradeleriyle halka açık yerlerde sanatlarını icra ederler. Bu isimlerden sadece birisidir Kenan Atay…

“Sokakta var olabilmek” adına “sokakta” konuştuk…

“Dünya bir oyun sahnesi, bizler birer oyuncuyuz,” demiştir. W. Shakespeare.

Buradan yola çıkacak olursak eğer, yaşam aslında bizlere sunulan bir nimet. Bana göre bu durum bir yere aidiyet beslemekle ilgili. Madem ki oyuncuyuz, kuralları biz koyabiliriz. Kısacası, bizler bu coğrafyanın birer parçasıyız. Olumsuz yönleri ortadan kaldırabildiğiniz ölçüde, yani toplumun bir kesimine dahi, yaptığınız müzikle ulaştığınızda, can verdiğinizde farklı duygulara bürünüyorsunuz.

Resme Tıklayınız.

Ben bağlama çalıyorum. Bu sayede halk müziğini icra etmeye çabalıyorum. Anadolu insanı türkülerle anlatır acısını, hikâyesini… Herkesin bir hikâyesi vardır elbet… Müzik sadece aradaki bağdır. Müziğin, duygudaşlık yeteneğimizin dinamiği olduğu düşüncesindeyim. Bizler yolda yürüyen, duran, oturan, sohbet eden her insanın yüreğindeki elçileriz. Sokak sanatçısı olarak benim tabirim bu: Yürek elçileri!

 Bu yazının bütünü yazarına aittir.

Meriç BARDAKÇI

Editör: Murat ÇATAL

Genel Yayın Yönetmeni: Elif Ünal YILDIZ

Kaynakça: 

https://en.wikipedia.org/wiki/All_the_world%27s_a_stage

 

 

Yorumlar (1)

  1. Yıldız Tek Gamlı
    • 21/06/2024

    Sanat sokakta varsa hala umut var demektir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Meriç BARDAKÇI

Güzel Sanatlar Fakültesi; Sahne Sanatları, “Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı”ndan mezun olmuştur. Uzunca süre; özel çocuk tiyatrolarında oyunculuk yapmıştır. “Ankara Devlet Tiyatrosu” bünyesinde mezun sanatçı ünvanı ile “oyunculuk” yapmıştır. İzmir Devlet tiyatrosunda “dramaturg” olarak görev adı. “Moıra’nın Gece Döngüsü “adlı oyunda; yönetmen Musa Arslanali ile çalıştı. Ankara Devlet Tiyatrosu bünyesinde oynadığı oyunlardan bazıları ise; Bir Hilal Uğruna Semih Sergen) ve Ergün Uçucu’nun; En Son O Gitti. Yazmış olduğu bir şiir kitabı (Aşk Şeytanlıktır) ve çocuk kitabı (Kalp Korosu) vardır. “Ah Biz Bıyıksızlar” adlı tiyatro eseri; Şişli Tiyatrosu’nda, “Kalp Korosu” adlı çocuk oyunu Ankara Opera ve Balesi “Leyla Gencer” sahnesinde on beş temsil çocuk seyircisiyle buluşmuştur. Birçok platformda öyküleri yayımlanmaktadır. Yazarlar ve şairler derneği üyesidir.(YAZŞADER) Ankara Devlet Tiyatrosu’nda; Dramaturgisini yaptığı oyun ve projelerden bazıları; Palaz, Derviş( İskender PALA) Felatun Bey ile Rakım Efendi, Köprüdeki Adam, Altın Kız, Arkadaş…