Hayat

Hayat

Hayat

Zifiri bir karanlıkta, burnunun ucunu dahi göremediğin bir yolda, bir kör misali el yordamlarıyla ilerlemektir.

Attığın adımın sonuçlarını, önceden kestiremediğin, adımların her defasında aynı mesafede olsa dahi, ayağına batan dikenlerin hep farklı kalınlıkta olduğu acı yumağıdır.

Anlar geçer, yıllara dönüşür; ayağına batan dikenlerin sayısı yaşadığın dakikalardan daha fazla hale gelir. Durmak istersin, batan dikenlerin acısı katlanılmaz hale gelir. Çaresizce, yürümeye devam edersin.

Şartlanmışlığın hat safhaya çıkmıştır artık. Bir adım, binlerce diken, diğer bir adım, diğer binlerce diken. Bir an gelir, çok uzaklarda yansıyan, cılız bir ışık görürsün. İçinde bulunduğun durumun vehameti, o ışığı kurtarıcı gibi görmene sebep olur.

Acılarını hiçe sayarak, adımlarına verdiğin hızla yürümeye devam edersin. Kopmaktan farksız olan adımların seni ileri taşıdıkça, ışığın da uzaklaştığını görürsün. Hayal gördüğünü düşünüp uzaklaşan ışığın, sana yaklaşan bir güneş olduğunu sanarsın.

Gerçeğin boşlukta yankılanan tokatını yediğinde, geri dönmek istersin ama beyhudedir. Adımların yavaş yavaş hızını kaybederler. Durursun, batan dikenlerin bile hükmü kalmamıştır. Geri dönmek istersin. İsteğin sadece kalbinle beynin arasında çalkalanıp durur.

Ucu bucağı görünmeyen, yıldızların bile aydınlatamadığı, sonbaharın ürpertici soğuğuna ev sahipliği yapan bir köprüdesindir artık. Kulağında uğuldayan rüzgârın sesi tek arkadaşındır, pişmanlık ise sana uzaktan gülen bir düşman…

Mustafa AĞCAN

Editör:Nigar KAYA

Baş Editör: Elif ÜNAL YILDIZ 

Diğer Yazılarımı Okudunuz mu?

https://fisildayankalemler.org/hasret/

 

 

 

Yorumlar (1)

  1. Muhteşemsiniz hocam ❤️ Hayat ışığınız hiç sönmesin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mustafa AĞCAN

1984 yılında Kahramanmaraş’ta doğan yazar, beşinci sınıfta görme yetisini kaybedince Ankara’da çeşitli göz ameliyatları geçirmiş ve ameliyatların olumlu sonuçlanmaması nedeniyle görme engelliler dünyasına adım atmıştır. İlkokulu normal okulda, ortaokulu ise körler okulunda okumuş ve hayatının bu ikinci döneminde kabartma yazıyı öğrenerek eğitim hayatına devam etmiştir. Yabancı dil eğitimi üzerine yoğunlaşan yazar, okuduğu lisede ilk görme engelli öğrencinin kendisi olmasıyla gurur duymaktadır.                 Üniversiteyi Bursa’da okumuştur ve 2010 yılından beri İngilizce öğretmenliği yapmaktadır. Öğretmenliğin yanı sıra tercümanlıkla da uğraşan yazarın, yurt içi ve yurt dışında 30dan fazla çeviri kitabı yayınlanmıştır. Çevirilerinden bazıları, Mısır Mitleri, Antik Yunan Hikayeleri, Tanrı ve Devlet, Hint Mitolojisi, Kaderin Sayısal Kodları’dır. Bunlara ek olarak, görme engellilerin iç dünyasını psikolojik ve felsefi olarak tasvir ettiği Görünenin Ötesinde ve Kızıl adlı iki romanı da bulunmaktadır. Önüne çıkan her engeli bir üst basamağa çıkmak için araç olarak gören yazar, ‘gözlerin yetişemediği yerde hayallerim elimden tuttu’ düsturuyla hayatına devam etmektedir.