Doğa Dişiyi Sever

Doğa Dişiyi Sever

Doğa Dişiyi Sever

Yaban hayattaki canlı dişileri, neredeyse her zaman gebelik ve yavru bakımı gibi üreme açısından soyu devam ettirici ve daha önemli görevler alıyorlar.

Öte yandan erkekler neredeyse 20/30 saniye süren sperm aktarımını yaptıktan sonra büyük oranda boş kalıyorlar. Bir çok erkek, yavru bakımında emek ve enerji harcamıyor. Bir kez çiftleştikten sonra hemen bir sonraki eşi aramaya koyuluyorlar. İnek dediğimizde veya aslan dediğimizde ilk akla gelen dişilerdir.

İnsan canlısı da böyle ortamda dişiye çok önem verdi, dişi her zaman ön plandaydı. Kadın insan demekti, erkek insanoğlu.

İnsanoğlu zaman geçtikçe anasına baş kaldırdı. Anaerkil bir toplumdan Ataerkilliğe geçildi. Evet erkekler yönetimi ele geçirmişti. Kızı olan utanır oldu ve diri diri toprağa gömdüler. İnsanoğlu modernleştikçe bazı kötü huylarından vazgeçti ama kadınlar tekrar yönetimi ele alamadı.

Kadınlar insanoğluna 9 ay emek verdiler, emzirdiler hayatta tuttular. Sonra o oğul anasını hor gördü saçı uzun aklı kısa dedi…

Kötü huylarından vazgeçtiğini sandığımız insanoğlu eski adetlerine geri döndü. Günümüzde kadın cinayetleri, erkeklerle aynı işi yapan emekçi kadınlara daha az yevmiye verilmesi, kadınların sadece cinsel obje olarak görülmesi kadınlardan nefret eden bir toplumu doğurdu. Oysa kadın olmazsa emek olmaz ve insan olmaz.

Analarımızın, eşlerimizin, bacılarımızın ve kız kardeşlerimizin bu dünyayı insanlık için güzelleştirmesini bekliyoruz. 8 mart dünya kadınlar günü kutlu olsun.

 

Yamaç ERDOĞAN

Editör: Sonay BİLGİ ARABACI

Baş Editör: Elif ÜNAL YILDIZ

 

Bir Önceki Yazımı Okudunuz mu?

AŞIRI İNANÇ DİNDEN SAPTIRIR 

Yorumlar (1)

  1. Bekir SEVİK
    • 8/03/2024

    Hocam maalesef size katılmıyorum. Üç beş kendini bilmez kadınlara kötü davranıyor diye yüzdeyi bu kadar düşürmemeliyiz. Kadına, kadın olduğunu hatırlatan erkekler çoğunlukta bence. Bir kendini bilmez kalkıp kadına kötülük yaptığında bunu haberlerde görüyoruz; ama öte yandan yüzlerce erkeğin kadınına yaptığı jesti görmüyoruz, zaten görmememiz de gerekir. Yani, iyi erkeklerin sayısı, kötü olanlara karşı çok daha fazla bence. Buna rağmen görüşünüze de saygı duyarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yamaç ERDOĞAN

1993 yılında Konya’nın Yunak ilçesi, Yığar Köyü’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğretimini Konya ve Eskişehir’de tamamladı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Kooperatifçilik bölümünü bitirdi. Halen tarih, sosyoloji ve sosyal hizmetler eğitimine devam etmektedir. Jandarma teşkilatında çalışmakta olan Yamaç Erdoğan, Fezmonot romanıyla jandarma teşkilatının ilk ve tek bilim kurgu yazarıdır. Paranormal Ofis eserinde ise poliseye romanlardan farklı bir bakış açısı ile paranormal bir roman modeli ortaya çıkarmıştır. Felsefe yönünde yaşadığı toplumun kültürüne katkı sunarak, bunları geleceğe aktarmak için çaba sarf etmektedir. Kendini, özgürlükçü ve hür iradeyi savunan biri olarak tanımlamaktadır. İnsanı maddi bedenden öte sonsuz manevi ruh olarak gören bir düşünceye sahip olup, sadece yaratıcıya biat ettiğini yazılarında sık sık vurgular. Düşüncelerini Bilgelik Aforizmaları ve Kıyamet Aforizmaları isimli iki kitapta toplamıştır.