Kaleme Selam Olsun
- Yazar: Remziye Gül YURT
- 27 Haziran 2024
- 62 kez okundu
Kaleme Selam Olsun
Kalem, dün ile bugün arasında bir köprü kurar. Anı ve zamanı mühürler, bilgiyi ve kültürü nesilden nesle aktarır. Acıları, sevinçleri, gelenekleri, görenekleri, kederleri ve savaşları durmadan yazıya döker ve koskoca bir tarih olur insanlığa. Bu tarihin amacı, insanlığa rehberlik edecek, yol gösterecek bir lügat olmaktır.
Alimin elinde kalem, zifiri karanlıkları aydınlatan bir ışık olur. Cehaleti silip süpürür, insanlığı birleştirir ve toplumu kenetler. Kardeşliği öğretir ve öğrettikçe toplumun huzuruna katkı sağlar.
Hakimin elinde ise kalem, adalet ve hak uğruna keskin bir kılıca dönüşür. Bu kılıcın karşısında başlar eğilir, itirazsız bir adaletin sembolü olur. Eğriyi ve doğruyu cesurca ifade eder, insanlığın güvenli limanı, sığındığı kale olur.
Hekimin elinde kalem, insanlığın dertlerine şifa dağıtan bir araçtır. Merhametle yaralara dokunur, şefkatle dertleri sarar. Hiçbir canı ayırt etmez, sevgiyle dokunur ve sevgiyle iyileştirir.
Muallimin elinde kalem, okumayı ve yazmayı öğreten bir rehberdir. Toplumu inşa eder, insanlığın zihnindeki kötülükleri siler, iyiliği ve paylaşmayı öğretir. İnsanların birbirini anlamasını sağlar.
Şairin elinde kalem, hasretin ve aşkın ifadesidir. Yüreklerin feryadını haykırır, gönülden gönüle yol olur. Sevgiyi ve aşkı anlatır, aşka giden dikenli yollardan geçenlere sabrı ve vuslatı anlatır. Aşka bent olanlara meydan okur.
Kalem, bitmez tükenmez bir hazinedir. Verdikçe vermek ister, cömertliğin kaynağıdır. Yazdıkça çoğalır, bereket olur. Yağmur olup her karış toprağa yağar, hayat ve can olur. Özetle, kalemin değeri sonsuzdur. İnsan için yazan bu kaleme daima selam olsun.
Yazar :Remziye Gül Yurt
Editör: Murat Çatal
Genel Yayın Yönetmeni: Elif Ünal Yıldız
Bu yazının bütünü yazarına aittir.
Bir önceki yazımı okudunuz mu?
Kalem kelamın dökülüşüdür ...