Çocukluk Ve Değer

Çocukluk Ve Değer

Çocukluk Ve Değer

Kendimize şunu sormalıyız;

Neden anın tadını çıkarmak, çocukluğumuzu yaşamak varken büyümeyi, büyüyünce de çocukluğumuza dönmeyi isteriz.

Belli bir mertebeye gelmek için kendimize hiç zaman ayırmamalı mıyız? Çevremiz bizi kötü örnek olarak göstermesin diye istediğimiz hayatı yaşamıyoruz. Hayallerimizi yaşamak varken etrafımızdakilerin dediklerine bakarak hayallerimizi satıyoruz.

Elimizdekilerin değerini bilmeyip daha da hırs yaparak daha fazlasını elde etmek için ekstra efor gösteriyoruz,

Neden varlıklarımızın, değerlerimizi , sevdiklerimizin….. bizimleyken değil de kaybedince kıymetini anlarız, 

Ve en sonunda şunu sormalıyız neden benliğimizden çıkıp kendimize değer vermeyip hayatın akışına kapılıp kendimizi kaybediyoruz? 

Değerini bilemedik 

Değerini bilemedik çocukluğumuzun; Çocukluk arkadaşlarımızla oynamak, eğlenmek mutlu olmak varken daha hayatın başında arkadaşlarımızla yarışa girip geçmeye çalıştık.

Değerini bilemedik gençliğimizin;

Kurduğumuz hayalleri, gençken gezip görebileceğimiz yerler varken iş telaşına koşup gezmeyi ertelediğimiz, sevdiklerimizle zaman geçirmek varken hayatın telaşına kapıldığımız ve hayatımızda etkisi olan çocukluktan beri girdiğimiz yarışların alışkanlık yapmasından gençliğimizi heba ettik.

Değerini bilemedik sağlığımızın elden ayaktan düşüp ellere muhtaç olduk.

Değerini bilemedik hayatımızın;

Hayatımızın sonuna doğru yaklaşıyorken her zaman ertelediğimiz hayatımız boyunca yaşayabilecegimiz o kadar güzel anılarımızı, çocukluğumuzu, gençliğimizi, hayallerimizi ve aslında yaşayabileceğimiz ama yaşayamadığımız tüm her şey için pişman olduk.

Mehmet Salih BOLAT

Baş Editör: Elif ÜNAL YILDIZ 

Bir Önceki Yazımı Okudunuz mu?

ESKİ ANILAR YARALAR BENİ

Yorumlar (2)

    • 9/04/2024

    Tek derdimizin gelecek olması gerekirken çocuklara nasıl bir gelecek bıraktıgımızı düşünmeliyiz

  1. Aysel Gedik
    • 4/04/2024

    Yazınız çok hoş. Okuyan herkesin kendisini sorgulaması gerekiyor resmen. İnsanın tüm bu koşuşturma içinde anda kalıp ben ne yapıyorum diye sorgulaması gerek. Aancak bu sayede elindekilerin kıymetini bilebilir. Diğer yandan sorgulamayan toplumlar; her zaman daha çok aç, hırslı ve beraberinde düşüncesiz kişiliklere dönüşür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mehmet Salih BOLAT

1997 Hatay Antakya doğumludur. Mustafa Kemal Üniversitesi Bilgisayar programcılığı bölümünden mezundur. Mesleği vinç operatörüdür. Kendisi şairdir ve Bir Avuç Mutluluk (2023) Adı Aşk Gerisi Şiir (2024) adında iki şiir kitabı bulunmaktadır.