Başarı ve İlham

Başarı ve İlham

Başarı ve İlham

Kendisini tanımayan neredeyse yoktur. Yazarımız, Harry Potter kitap serisinin yazarıdır. Yazarımız, insanların kadın yazarlara olan bakış açısını fark ederek, kitaplarında tam adını kullanmadan bir yenilikçilik örneği sergiler. Böylelikle kitapların bir beyefendi yazar tarafından yazıldığı imajını sergileyerek bu algıyı kırar ve tabii ki en çok satan listelerini ele geçirir. Çok iyi bir gözlem gücünün yer aldığı çok başarılı bir girişimcilik örneğidir.

Yazarımız, hayal dünyasındaki düşüncelerini tıpkı Nazım Hikmet’in “Yaşamak Ne Güzel Şey” adlı şiirinde de değindiği gibi, kaleminin gücünü ipekli kumaş dokur gibi kağıtlara yansıtmayı başarmış ve milyonlara ulaşacak film serisine de imzasını atmayı başarmıştır. Peki, yazarımızı değerli ve başarılı yapan şey nedir? Kitaplarının içerisinde saklıdır.

Kitaplarının içerisindeki hayal gücü ve simgesel anlatımlarla bizi sürekli düşüncelere sevk etmeyi başarmış, simgelerin gücünü ve anlamlarını bize basitçe ve dikkatlice baktığımız zaman bilgi denizinde yüzmeye başladığımızı göstermektedir. Başarı cinsiyette değil, başarı, hayallerini kağıtlara karşıdaki kişiyi düşünmeye sevk edecek şekilde yazabilmektedir. Başarılı hanımefendi yazarımız, J.K. Rowling’in ta kendisidir.

J.K. Rowling’den başladığımız yolculuğumuza 3.933,0758 km uzaklıkta yer alan Türkiye’ye gittiğimizde, karşımıza yine bir hanımefendi başarı hikayesi daha çıkmaktadır.

Yazarımız, 1986 yılında dünyaya gözlerini açtı. Çocukluk yıllarından itibaren sanata ve edebiyata ilgi duyan bu yetenekli hanımefendi, erken yaşlardan itibaren yazmaya ve yaratmaya başladı. Bu süreçte kendine özgü bir tarz geliştirdi ve kısa süre içinde eserleriyle dikkat çekmeye başladı. Hayatı boyunca, “Zamanımızı engel aramakla geçirmemeliyiz, belki de engel diye bir şey yoktur” (Franz Kafka) ilkesini benimsedi.

Bu ilke, onun yaşamının her alanında rehberlik etti. Edebiyat ve sanatı bir araya getirerek kalemini sevgi ve aşk dolu bir ateşle şekillendirdi. J.K. Rowling, hayallerini farklı bir tarzla anlatmayı başarmış bir yazar iken, şu an yazımıza konu olan yazarımız ise gülüşüyle, bitmek tükenmeyen enerjisiyle, yaptığı ve yapmakta olduğu çalışmaları ile gönüllere taht kurmayı başarmış bir hanımefendidir.

İkisinin de ortak başarıları şunlardır:

• Vazgeçmek mi? ASLA.
• Engeller mi? Bu kelimenin anlamını bilmiyorum.
• Hayallerin peşinde koşmak mı? KESİNLİKLE EVET.

Son olarak, bu yazarlara benzer bir kadın yazarımızın “Umuda Yolculuk” kitabını okudum ve hâlâ etkisi üzerimde. Peki, kim mi yazarımız? Elif Ünal Yıldız’ın ta kendisidir.

Yazar: İsmet Serhat KAHYA

Kaynakça:
1. Rowling, J.K. (1997). Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Bloomsbury.
2. Kafka, F. (1925). Der Prozess. Verlag Die Schmiede.

Bu yazının bütünü yazarına aittir. 
Bir önceki yazımı okudunuz mu?

CRISPR: Genetik Düzenlemenin Gelecegi

Editör/Redaktör: Murat Çatal

Genel Yayın Yönetmeni: Elif Ünal Yıldız

 

 

 

Yorumlar (2)

  1. Elif Ünal Yıldız
    • 20/08/2024

    ❤️

  2. Yıldız Tek Gamlı
    • 20/08/2024

    Vay be başkan ünlü oldu ❤️🧿

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsmet Serhat KAHYA

7 Temmuz 1993’de Ankara’da dünyaya geldi. Mimar Sinan Anadolu Teknik liseyi 2011’de, Enerji Yönetimi Önlisans eğitimini 2013’de, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme(ingilizce) Lisansını 2018’de, Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Lisansını 2023(iki yıl)’de bitirdi. 2015 yılında kazandığı Kam Personeli Seçme Sınavı(KPSS) ile sağlık bakanlığı personeli olarak görevine başlamıştır. 9 yılık kamu hizmeti süresince birçok projede, bilimsel çalışmada yer aldı ve almaya devam etmektedir. Bilimsel çalışma anlamında ilk makalesi, 2022 yılında yayımlandı. Bilimsel makalenin yanı sıra, şiir üzerine bir adet kitabı bulunmakta olup, şiir kitabı 2023 yılında basılarak birçok kitap satış sitelerinde yerini almayı başardı.