Kalemin Kelamı

Kalemin Kelamı

Kalemin Kelamı

Papatya Banyosu

Saçlarımın rengini neye borçlu olduğumu söylemişmiydim ?

Benim çocukluğumun geçtiği yerlerde boy boy papatya tarlaları vardı.
Annem ile  ilk bahar geldiği vakit, haftada bir gün mutlaka papatya tarlalarına gider, papatyalar toplardık.
Saçlarıma taçlar yapar, vazolarımız papatya dolar evlerimiz papatya kokardı.
Birde annemin eskimeyen tarifi olan papatya banyosunu yapardık. Haftada bir gün mutlaka yapılırdı. Topladığı papatyaları önce kazana koyar, suyun rengi sararıncaya kadar kaynatırdı. Elde ettiği papatya suyuyla saçlarımı yıkardı. Altın sarısı saçlarımın, doğal sarılığı papatyalardandır. Saçlarımın rengini papatyalara borçluyum ben.
Annemden öğrendiğim bu tarifi şimdi sizlere aktarıyorum.
Benim çocukluğum kadar papatya bulamıyorum. Papatya tarlaları yok, dağlara çıkıp toplayabildiğim kadar papatya topluyorum. Annemin tarifini uygulamaya devam ediyorum.
Son cümlelerimi şu sözlerle bitirmek istiyorum.

Toplayabildiğiniz kadar papatyayı, kucak dolusu sevgi ile kaynatabileceğiniz geniş bir kabın içine  yerleştiriyor, kaynayan papatyaların suyu sarıya döndüğünde, papatyaları süzgeç yardımı ile ayıklayıp suyuyla saçlarınızı yıkıyorsunuz.

Bu işlemi Papatyalar olduğu sürece yapmaya devam ederek, papatya kokulu saçlarınıza papatyadan taç yapmayı unutmayın sakın.

Papatya tarlası kadar sevgilerimle…

 

Nurgül BALCI

Editör: Sonay BİLGİ ARABACI

Baş Editör: Elif ÜNAL YILDIZ

Bir Önceki Yazımı Okudunuz mu?

ÖZDEMİR ASAF

Yorumlar (3)

  1. Annem de yapardı 🥰 Çocukluğuma döndüm

  2. Bekir SEVİK
    • 9/03/2024

    Kaleminize sağlık

  3. Filiz ÇAĞLAR
    • 8/03/2024

    Kaleminize sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Nurgül BALCI

Şair Yazar Nurgül Balcı 1989  yılında İzmir’de doğdu. Yaşamını doğduğu bu şehirde sürdürmeye devam etmektedir. 1996 tarihinde Toros’ta bulunan Kazım Karabekir İlk okuluna başlayıp hayatında kaybettiği büyüklerinden dolayı okul değişikliği yapmak zorunda kaldı.  Buca’ya gelip anane ve dedesinin yanına yerleşip dördüncü sınıftan itibaren ilk ve orta eğitimini Buca Ali Rıza Efendi Okulunda tamamlayıp mezun olmuştur. Mezuniyetine, bir ay kala yine hayatında bir büyüğünün kaybından dolayı lise eğitimine devam edemeyip  erken büyüyen nesiller arasında yerini almıştır. Küçük yaşta çeşitli işlerde çalışarak hayatını devam ettirdiği dönemlerde karşısına çıkan, halen evliliğini sürdürdüğü eşiyle gönül bağı kurup yeni bir hayat hikayesine imzalarını atıp hayatlarını birleştirmiştir. Okuma ve yazma aşkıyla yanıp tutuşan Şair Bu zaman zarfında lise eğitimini dışarıdan tamamlayarak eğitim hayatını çok okuyarak sürdürmeye devam etmiştir.