Kaleme Selam Olsun

Kaleme Selam Olsun

Kaleme Selam Olsun

Kaleme selam olsun. Ne büyük bir lütuf, ne büyük bir servettir. İnsanı sabırla dinleyen bir dosttur; sorgulamaz, yargılamaz, suçlamaz. Gözlerden akan yaşı kâğıda işleyen bir sanatkâr gibidir. Özlemi, umudu, öfkeyi, itirazı, kısacası ruhun derinliklerini yüzeye çıkaran bir dalgıçtır. Bazen incileri ve mercanları toplar; bazen de tsunami gibi zulme ve adaletsizliğe karşı çıkar.

Kalem, dün ile bugün arasında bir köprü kurar. Anı ve zamanı mühürler, bilgiyi ve kültürü nesilden nesle aktarır. Acıları, sevinçleri, gelenekleri, görenekleri, kederleri ve savaşları durmadan yazıya döker ve koskoca bir tarih olur insanlığa. Bu tarihin amacı, insanlığa rehberlik edecek, yol gösterecek bir lügat olmaktır.

Alimin elinde kalem, zifiri karanlıkları aydınlatan bir ışık olur. Cehaleti silip süpürür, insanlığı birleştirir ve toplumu kenetler. Kardeşliği öğretir ve öğrettikçe toplumun huzuruna katkı sağlar.

Hakimin elinde ise kalem, adalet ve hak uğruna keskin bir kılıca dönüşür. Bu kılıcın karşısında başlar eğilir, itirazsız bir adaletin sembolü olur. Eğriyi ve doğruyu cesurca ifade eder, insanlığın güvenli limanı, sığındığı kale olur.

Hekimin elinde kalem, insanlığın dertlerine şifa dağıtan bir araçtır. Merhametle yaralara dokunur, şefkatle dertleri sarar. Hiçbir canı ayırt etmez, sevgiyle dokunur ve sevgiyle iyileştirir.

Muallimin elinde kalem, okumayı ve yazmayı öğreten bir rehberdir. Toplumu inşa eder, insanlığın zihnindeki kötülükleri siler, iyiliği ve paylaşmayı öğretir. İnsanların birbirini anlamasını sağlar.

Şairin elinde kalem, hasretin ve aşkın ifadesidir. Yüreklerin feryadını haykırır, gönülden gönüle yol olur. Sevgiyi ve aşkı anlatır, aşka giden dikenli yollardan geçenlere sabrı ve vuslatı anlatır. Aşka bent olanlara meydan okur.

Kalem, bitmez tükenmez bir hazinedir. Verdikçe vermek ister, cömertliğin kaynağıdır. Yazdıkça çoğalır, bereket olur. Yağmur olup her karış toprağa yağar, hayat ve can olur. Özetle, kalemin değeri sonsuzdur. İnsan için yazan bu kaleme daima selam olsun.

Yazar :Remziye Gül Yurt

Editör: Murat Çatal

Genel Yayın Yönetmeni: Elif Ünal Yıldız

 Bu yazının bütünü yazarına aittir.

Bir önceki yazımı okudunuz mu?

Alnından Öp Ruhunun

 

 

Yorumlar (1)

    • 30/06/2024

    Kalem kelamın dökülüşüdür ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Remziye Gül YURT

Annemin deyimiyle yazın tam ortasında, sımsıcak bir ayda bu güzel hayata şehr-i Diyar-ı Bekir’de açtım zeytin karası gözlerimi. Yoğun araştırmalardan sonra ancak kırklı yaşlarımda doğum günümün 17 Temmuz olduğunu öğrenebildim. Bu yüzden burcum aslan mı yengeç mi bilemezdim. Bir yengecin duygusal ruhuna, ailesine, insanlara sevgi ve merhamet ile bağlı anaç kollara sahipken; asla pes etmek nedir bilmeyen aslan pençelerim de vardı. Zorluklar karşısında kükrerken yelelerim savrulurdu rüzgârda. Hayata, zorluklara karşı şikâyet edenlere anlam veremezdim. Bana göre şikâyet varsa çözümde olmalıydı. Sonra sloganım oldu bu felsefem. Şikâyet etmeyi bırak yol ol, ışık ol, rehber ol, kahraman ol! unutma sen öylesine bir rastlantı sonucu burada değilsin, senin bir hayat amacın var, varlığını onurlandır ey güzel insan dedim şikâyet eden herkese. Dilerim bu satırlar insanların bir nebze de olsa dokunur ruhuna. Unutma güzel insan sen bir rastlantı sonucu burada değilsin. Sevgiyle…