Nerede O Eski Bayramlar Demeyelim

Nerede O Eski Bayramlar Demeyelim

Nerede O Eski Bayramlar Demeyelim

Eskiden bayramlıklar olurdu. Çoğunluk bayramdan bayrama yeni kıyafet alınırdı. Belki çocukluğumuzun en güzel anlarıydı, unutamadığımız…

Modası geçmiş olması hiç önemli değildi. İçimizdeki bayram sevincine, yeni kıyafet olması yeterliydi. Çocuktuk ve mutluyduk tüm yokluklara, acılara rağmen! Çünkü annemiz öpünce geçerdi acılar…

“Elbet bir gün bitecek bu yokluk” diyen umutlarımız vardı. Umudumuza sıkıca sarılıp çocukluk hallerimiz bayramın tadını çıkartıyorduk. Olması gerektiği gibi çocuktuk ve bayram harçlığı ile ekonomi yapmıyorduk.

Aldığımız ilk harçlıkla çatapat almaya, balon uçurmaya koşuyorduk. Elimizde şeker toplamak için poşet ile gezdiğimizi de unutmayalım. Kapı kapı gezip çocuklar için ayrılmış üçüncü sınıf şekerlerle mutlu oluyor anın tadını çıkartıyorduk, bu yüzden mutluyduk.

Yine öyle olalım. Her şeye rağmen, her yokluğa rağmen umutlarımız bitmesin. Elimizde poşet kapı kapı gezmesek de “bayram tatil değildir” diyerek önce büyüklerimizi ziyaret edelim, dönüşte komşularımıza uğrayalım.

Sevinçleri yaşamak bizim elimizde. Öyleyse yaşayalım anın tadını çıkartarak adı üstünde şeker bayramı şeker gibi tatlı ve güzel geçsin.

Bu bayram gönlünüzce geçsin, umduğunuzdan güzel olsun. Acının da mutluluğun da şiddeti insanın kendi elindedir. Mutluluğu seçin ve gülümseyin hayata…

Bayram sonu bahar olsun. Her şey istemekle başlar hayata küsersek yaşamın tadı tuzu olmaz ki. Tadı bayram, tuzu dileklerimiz olsun bu bayram yeniden yeşersin umutlar. Hayaller de sınır olmasın. “Nerede o eski bayramlar “diyoruz ya; eee öyleyse eski bayramları yeniden yaşayalım. Madem eski bayramları özlüyoruz eski bayramlar tadında bir bayram olsun.

Sizin de çocuklarınız eski güzel bayramlar gibi ansın bu günleri. Yaş aralık, mahrum kalmasın çocuklar. Sanal dünyadan çıkıp gerçeğin tadını yaşasınlar.

Nice güzel bayramlar görmek dileğiyle, yürek dolusu sevgiler…

Sadece AzeM C..

Bir Önceki Yazımı Okudunuz mu?

AMA SEN SADECE KADINSIN

Editör:  Mesude Bozkurt

Baş Editör: Elif ÜNAL YILDIZ 

Yorumlar (1)

  1. Yıldız Tek Gamlı
    • 12/04/2024

    Herkese musmutlu bayramlar ❤️

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Azem CANER

2007 yılında blog yazarlığına başladım. Önce Av. Ege Bağatur'un yanında iş hayatına başlayıp 5 yıl katipliğini yaparken dava dosyalarından hayatları, olayları izleyerek kaleme alarak yazın hayatına başladı. 2007 yılında blog yazarlığına başladı. Hayatı, insanları, doğayı, hayvanları yazarak çok yönlü edebiyat hayatına devam etti. Blog yazılarını 'Toparla Duygum Ders Hayat Bilgisi" ve blog şiirlerini "Ay Şahit Kalbime" adlı kitaplarında toplayarak basılı edebiyat dünyasına geçerek kitaplı yazar oldu. Kozadaki Kadın kahramanı ile dört seri roman yazarak yalnız, şiddet gören, mağdur, zorda kalan kadınların sesi olmaya çalıştı. Halen 6 kitabı var ve hiç durmadan yazmaya devam ediyor. Basılı eserleri: Ay Şahit Kalbime (şiir) Toparla Duygum Ders Hayat Bilgisi (deneme) Kozadaki Kadının Can'ı (roman) Kozadaki Kadının Hayal’i (roman) Kozadaki Kadının Ada'sı (roman) Kozadaki Kadın Can&Ada (roman/final)