DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMMİŞ

DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMMİŞ

 

İnsanoğlu ömrü boyunca ne çok ” asla ” ile başlayan önyargı cümlesi kuruyor, farkında ya da farkında değilken… Oysaki hayat bu; anlık değişiklik gösterebiliyor. Fikirler, insan değişebilme ihtimali varken…

Neyi “Asla yapamam!” diye önyargı ile yaklaşıyorken yapabilir. Kimi “Asla affetmem!” diyorsa gün geldiğinde affedebilir ya da o insanla yaşama gerçeğini kabullenebilir.

Yapamadığı için; mücadele edecek gücü hissettiğinde, isteği kendinde bulduğunda, çabayı sarf ettiğinde hayatında kendine özgü ne önyargısı varsa onları bir bir yıkarak azmederek gerçekleştirebilir

Konu affetmek ise bu biraz zor görünebilir. Çünkü insanın özünde ” affetmek ” diye bir şey yok. Bu durum biraz ilahi bir güç ister ki o da aciz bir kulda da yok.

İnsanoğlu özünde olmayan ile de, özünde olan kabul süreciyle bunu başarabilecek sahip bir iradeyle yapabilir. Kime kırıldıysa o kırgınlıkla yüzleşince ya o insanla yaşama gerçeğini kabul eder ya da uzaklaşabilir. 

Üzücü bir olayla karşılaştığı anda o olayın öğretilerine yönelebilir:” Ben bundan ne öğrendim, ben bu olaydan ne dersler çıkardım, gelecekte bu olaydan nasıl istifade edebilirim?” diye kendisine dönütler sağlayabilirsiniz.

Yani insan ömrü boyunca öğrenci olduğunu, hayatta dönem dönem yanlışlar yapabileceğini, bazen olumlu veya olumsuz deneyimler yaşayacağını bildiği , bazen de dibe vurması gerektiğini idrak ederse hayatında önyargılarının esiri olmadan da yaşayabilir.

Ne de olsa değişmeyen tek şey “değişimdir.” İnsan değişir, bambaşka biri olabilir, kendini geliştirmek için çaba göstersin yeter.

 

Önceki çalışmalarımı da inceleyebilirsiniz:

SU TESTİSİ SU YOLUNDA ÜSTAD!.

Editör: Mesude Bozkurt

 

Yorumlar (7)

  1. Çok teşekkür ederim.

  2. Çok teşekkür ederim

  3. Teşekkürler ederim.

  4. Harika bir yazı olmuş kaleminize yüreğinize emeğinize sağlık

  5. AZ LAF ÇOK İŞ
    • 1/02/2024

    Doğru dersiniz Kadriye hanım, herşey yolunda giderken "değişim şart" diyenlerin zihniyetinin değişmesi şart bence

  6. AZ LAF ÇOK İŞ
    • 1/02/2024

    Doğru dersiniz Kadriye hanım, herşey yolunda giderken "değişim şart" diyenlerin zihniyetinin değişmedi şart bence

  7. Asla asla deme
    • 1/02/2024

    Çok doğru kaleminize sağlık 👏🏻

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kadriye POLAT KIYĞIL

27 Aralık 1988 Erzurum - Çat doğumluyum, 1993 yılından bu yana Düzce'de yaşamaktayım. İlköğretim ve lise eğitimimi Düzce'de tamamladım. Üniversite eğitimimi de Cumhurbaşkanlığı tarafından 7143 sayılı kanun hükmünde kararname ile yayımlanan öğrenci affı ile Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi - Dinar Meslek Yüksekokulu - Halıcılık ve Desinatörlüğü (eş değer bölüm Geleneksel El Sanatları) diploma programında tamamladım. İngilizce merakım nedeniyle Düzce Üniversitesi - Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksekokulu'nda İngilizce Hazırlık sınıfında misafir öğrenci olarak kabul edildim ve bir yıl öğrenci olarak bulundum. İyi derecede İngilizce bilmekte ve İspanyolca öğrenmeteyim. Düzce, Ankara ve İstanbul merkezli derneklerde görevler aldım. Bu Stk'lar ; Yeşilay Gönüllüsü ve Türk Diyanet Vakfı Düzce Gönüllüsü olarak yer almaktayım. Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim ve Yürütme Kurulu Üyesi - Engelsiz Yaşam ve Sağlık Çalışma Grubu Başkanı olarak bir dönem , Düzce Aşiyan Ailenin Güçlendirilmesi, Eğitim ve Kültür Derneği Kurucu Başkan Veklili olarak bir dönem, Neurofibromatosis Derneği Sekreteri olarak bir dönem, Düzce Ahde Vefa Derneği Sekreteri olarak bir dönem görev aldım. İçişleri Bakanlığı'nın onaylı ile Yeşilay Genel Merkezinin desteğiyle Benim Kulübüm YEŞİLAY projesinde iki yıl görev aldım. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı - Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü - Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından 2017 yılında Düzce'nin Örnek Annesi olarak seçildim ve "Bu İlde SÖNİM VAR!" panelinde panelist olarak katıldım. Görev aldığım stk'larda engellilik, kadın , sosyal politika , bağımlılık ve sanat alanlarında çalışmalar yaptım, paneller konferanslar organize ettim. Aynı zamanda da özel bir çocuğun annesi olarak; Anadolu Ajansı, Hürriyet, Merkez TV'ye röportaj verdim, Diyanet TV'de Ömre Bedel Belgesel programına konuk oldum. Yazar olarak da; Velhasılı Kelam Evrensel Bakış Gazetesi, Düzce Objektif Gazetesi, Düzce Şehir Gazetesi'nde yazılarım yer almaktadır. Gezmek, kitap okumak, yeni yerler keşfetmek, sosyal girişimcilik yapmak gibi hobilerim var. "İnsan ömrü boyunca öğrencidir." diyerek Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı öğrencisi ve hâlâ birçok konuda bilgi birikimi ve donanımımı güncellemek için çaba içerisindeyim. Gayret bizden takdir Allah'tan.